2018. február 22., csütörtök

Damaszkuszi rózsa

Egy hamisítatlan, hagyományos török csodáról szól ez a mostani bejegyzésem. Ismerős neked ez a kis gyönyörűség a képen? Esetleg szereted/szeretted is? Akkor ez a bejegyzés neked szól! 
Ahogy megéreztem a Farmasi damaszkuszi rózsás termékcsaládjának illatát, azonnal beugrott, hol éreztem ezt az összetéveszthetetlen illatot. :)

A damaszkuszi rózsa olaja egy nagyszerű, értékes és magával ragadó illat, összetéveszthetetlen aromával, amely ellazít, megnyugtat, romantikus érzéseket kelt benned, mint egy csokor friss rózsa.
A parfümiparban és a kozmetikai iparban az egyik legértékesebb rózsa fajta a Damaszkuszi Rózsa. Ez a rózsa illatában, hatásában és előállítási költségeiben is eltér a Centifolia, Gallica sau moschata fajoktól.  A rózsa esszenciát  a világ legnevesebb parfümkészítői, különösképpen a francia parfümkészítők használták,  sőt használják ma is. A rózsa a nőiesség, a szerelem és a harmónia jelképe.
Az aromaterápiában a következő hatásokkal bír:
  • érzelmileg harmonizáló hatású
  • nemi vágyat fokozó hatású
  • csökkenti az önbizalom hiányát
  • a jólét érzetét kelti
  • az ellazultság, optimizmus állapotát váltja ki
Bőrproblémák esetén is hasznát vehetjük, hiszen enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör kellemetlen tüneteit, a kozmetikai ipar pedig öregedésgátló hatása miatt használja előszeretettel. A damaszkuszi rózsa felhasználásával készült kozmetikumok emellett javítják a bőr textúráját, főként a száraz és dehidratált bőrrel képes csodákat művelni. Gyulladásgátló és fertőtlenítő hatása miatt ajánlható pattanásos és zsíros bőr kezelésére is. A haj ápolószere is lehet, hiszen táplálja, kondicionálja és ragyogóvá varázsolja azt. A rózsából készült esszencia az öregedő bőr ellensége, részt vesz a sejtfalak megerősítésében és csökkenti a stressz okozta károkat, ami a bőrünkön is nyomot hagy. A rózsavizet használhatjuk bőrünk megtisztítására, annak megnyugtatására, de még a szemünk irritációjának csökkentésére is. A rózsavíz hidratálttá teszi a bőrt, és a ráncokkal is hatékonyan veszi fel a harcot, de regenerálja és fel is frissíti a megfáradt arcbőrt.


Szívből ajánlom a Farmasi damaszkuszi rózsa termékcsaládját!