2018. augusztus 31., péntek

Ideális parfüm kiválasztása? Figyu! :)

Hogyan „kóstoljuk” a parfümöket?
Néhány hasznos tanács, ötlet a parfümminták teszteléséhez, a leginkább testhezálló illat kiválasztásához…
Minden parfüm, így a Farmasi parfümök is három illatvonalból állnak össze, amelyek az idő múltával az illatkompozíció más és más jegyeit bontakoztatják ki.

Ezek a következők:
Fejillat: nagyon illékony aromák, amikből az első benyomásunk kialakul. Illatuk 5-30 perc alatt elillan.
Szívillat: A szív illat alapján tudjuk besorolni a parfümöt egy-egy illatcsaládba. (virágos, orientális, gyümölcsös…) Ezek a kompozíció legfontosabb jegyei, melyek gyakran már a felvitelkor megvillannak, de 10-30 perc kell ahhoz, hogy teljesen kibontakozzanak a bőrön.
Alapillat: néhány óra elteltével válik érezhetővé, és akár 1 napig is megmarad a bőrön.

Hogyan válassz illatot?
Kend/fújd fel a bőröd pulzáló pontjaira (csukló, könyök hajlat). Itt a legintenzívebb a vérerek miatt a pulzálás, az illat hamarabb és intenzívebben bontakozik ki.
Hagyd, hogy hasson rád a parfüm fejillata, alakuljon ki az első benyomás. Majd tégy egy rövid sétát és ismét illatold meg a bőröd azon a részen, ahová felvitted a parfümöt.
A Farmasi parfümöket valószínűleg még 8 óra elteltével is érezni fogod, akkor bontakozik ki az alapillat.
Egyszerre sok illatot nem tudsz tesztelni. Ha biztosra akarsz menni, a fenti folyamatot követve tudod kiválasztani azt, amit egész nap szívesen fogsz viselni.
Ha egyszerre 3-4 illatnál többet szaglászol, az első benyomást (fejillat) érzed csak, és az ötödiknél már nem a parfüm valódi illatát érzed majd.

Próbálgasd a Farmasi parfümöket!
Regisztráció itt: https://goo.gl/qZXYcF